Welcome to Avis

Praktikus tanácsok

Az autót átvételkor minden esetben minimum 80%-os töltöttségi szinten adjuk át, leadás előtt kérjük azonos szintre feltölteni. 100%-os töltöttség mellett az autóval ténylegesen megtehető távolság városi környezetben 389 km*. Országúton sebességtől függően 270 km*.

* A WLTP rendeletnek megfelelően kalkulált érték. Normál használatnál a tényleges értékek számos tényező függvényében változhatnak, mint pl. a vezetési és töltési szokások, hőmérséklet, terepviszonyok, akkumulátor élettartam, guminyomás, karbantartás, rakott súly stb.

A hatótávolság növelése érdekében érdemes
elsősorban:

a beépített kormány- és ülésfűtést használni, a hátsó üléseken is: mivel az akkumulátor teljesítményéből a legtöbb energiát a hűtés és fűtés veszi el, érdemes elsősorban a beépített kormány- és ülésfűtést használni, a hátsó üléseken is
a B módot / Eco módot használni: a fokozatmentes automata váltónak 4 állása van: P (parkoló) állásban lehet az autót indítani és leállítani, D/B (előremenet) állásban előre halad, ugyan ebben az állásban lehetősége van a B módot aktiválni a magas hatékonyságú, visszatápláló fékezés igénybevételéhez, továbbá ebben az állásban aktiválhatja az Eco módot is (ehhez nem feltétlen szükséges aktiválni a B módot), mellyel korlátozhatja a motorteljesítményt és energiát takaríthat meg. R (hátramenet) állásban hátrafelé halad az autó, N állásban üresbe teheti a gépjárművet. Ahhoz, hogy a legtöbbet hozhassa ki az új Nissan LEAF-jéből, kombinálja a B módot és az ECO módot.

A műszerfal folyamatos tájékoztatást ad a hátralévő megtehető távolságról és az akkumulátor energia szintjéről. 20 km megtehető távolságnál érdemes a legközelebbi töltési lehetőséget igénybe venni. Ha az autó ún. teknősbéka üzemmódba áll át, a valós megtehető távolság 5-10 km-re csökken. Az autószállítás elkerülése érdekében kérjük, hogy azonnal töltse fel az autót. Az autó teljes lemerülése esetén az autómentés költsége a bérlőt terheli. Az autó semmilyen esetben sem vontatható, és vontatni sem lehet vele.

Nissan Leaf elektromos autó töltése:

- a Magyarországon található elektromos töltőállomásokról a www.holtoltsek.hu weboldalon tájékozódhat
- Budaörsön a Nissan Gablini telephelyén nonstop díjmentes lehetőség van minden Nissan Leaf tulajdonosnak gyorstöltésre, mellyel az autó 30 perc alatt a 80%-os töltöttségi szintet éri el
- az autót akár otthon vagy munkahelyén is töltheti, de az elektromos hálózat minimum 10 Amperes feszültséggel kell, hogy rendelkezzen
- az autó tartozéka a normál hálózathoz csatlakoztatható töltőkábel
- a töltést bármikor meg lehet szakítani

A gyorstöltés mellett 3 normál töltési lehetőség áll rendelkezésre:

- normál hálózati aljzatról (min. 10 Amper), töltési idő: 100%-os töltöttséghez 12 óra
- 3,3 kW-os töltődoboz segítségével, töltési idő: 100%-os töltöttséghez 8 óra
- 6,6 kW-os töltődoboz segítségével, töltési idő: 100%-os töltöttséghez 4 óra

A töltés időszaka és az induláskor kívánt hőmérséklet a fedélzeti számítógépen előre beprogramozható, így a gépjármű hűtése-fűtése nem az akkumulátor teljesítményéből, hanem az elektromos hálózatból veszi fel a szükséges energiát.

Kellemes és környezettudatos autózást kívánunk!

Elektromos autó bérlés, ajánlatkérés

Érdeklődését online formanyomtatvány kitöltésével küldheti el, vagy keresse budapesti városi irodánkat az alábbi elérhetőségeken.

Avis Budapest városi iroda
1095 Budapest Soroksári út 16. (Boráros tér mellett)
Tel: +36 1 790 5250, +36 1 790 5251
E-mail: bp2@avis.hu
Nyitva tartás:
H-P 8:00-17:00

Kérjük, az ajánlatkérésben mindenképpen tüntesse fel az alábbi információkat:

Felvételi helyszín (kizárólag budapesti irodák)
Leadási helyszín (kizárólag budapesti irodák)
Tervezett gépjárműfelvételi időpont (év/hó/nap)
Tervezett gépjárműleadási időpont (év/hó/nap)