Adatvédelem


Az alábbiakban megtekinthetők az Avis általános adatvédelmi elvei és eljárásai. Az adatkezelés részletes magyarországi szabályozása a következő linkre kattintva érhető el: ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT

Elkötelezettségünk az adatvédelem iránt


Személyes adatainak biztonsága fontos számunkra. Amennyiben bizalmas adatokat (pl. bankkártya számot) ad meg bármely regisztráció vagy foglalási folyamat során, secure socket layer (SSL) technológiával titkosítjuk az információkat.

Követjük az általánosan elfogadott ipari szabványokat, hogy megvédjük a részünkre átadott személyes azonosításra alkalmas és személyes adatokat mind az adatátvitel során, mind az információk beérkezésekor. Nincs olyan interneten keresztül történő átviteli, illetve elektronikus tárolási mód, mely 100%-os biztonságot nyújtana. Ezért miközben arra törekszünk, hogy üzletileg elfogadott eszközökkel megvédjük a személyes adatokat, nem tudjuk garantálni a teljes biztonságot.

Ezt szem előtt tartva kérjük, hogy ne adja meg fizetési kártya számát a weboldalainkon található mezőkben, kivéve azt a mezőt, melyet kifejezetten erre a célra jelöltünk meg.

Adatvédelmi elvek


Önt nevének, telefonszámának és e-mail címének megadására kérjük. Ez teszi lehetővé, hogy foglalását feldolgozzuk, felvegyük Önnel a kapcsolatot esetlegesen felmerülő problémák esetén, valamint, hogy a foglalás visszaigazolásaként e-mailt küldhessünk. Amennyiben rendelkezik Wizard kártyával, foglalásának meggyorsítása végett Wizard azonosítószámát hozzákapcsoljuk ügyfélnyilvántartásunkban szereplő adataihoz.

Az ügyféladatok bizalmasságát az alábbi adatvédelmi elveink és eljárásaink biztosítják.

Az ezen a weboldalon megadott személyes adatokat kizárólag saját rendszerünkben tároljuk autókölcsönzési tevékenységünk működtetésének, ügyintézési tevékenységünk szinten tartásának ill. fejlesztésének támogatása céljából. Mivel az Avis autókölcsöző rendszert működtető nemzetközi csoport része vagyunk, az Avis autókölcsöző rendszer működtetésében résztvevő, más - európai és európán kívüli - cégekkel időről-időre megosztjuk a szolgáltatásunk működtetéséhez kapcsolódó információkat, melyhez hozzátartozhatnak az ezen weboldalakon keresztül megadott személyes információk is. Személyes adatai semmilyen más célra nem kerülnek felhasználásra, kivéve, ha a más célú felhasználáshoz kifejezett hozzájárulását adta.

Ügyfeleinknek lehetőséget biztosítunk arra, hogy a róluk nyilvántartott adatokat bármikor megismerhessék, és az adatokat azok naprakészségének biztosítása céljából helyesbítsék.

Milyen adatokat gyűjtünk?


IP-cím: Amikor weboldalunkat felkereresi, nyilvántartásba vesszük az Ön által használt IP-címet. Ez kizárólag az Ön által használt internetszolgáltatót azonosítja, és Önről, mint egyénről semmilyen információt nem tartalmaz. Ezt az információt arra használjuk, hogy jobban megismerjük, honnan érkezik forgalom a weboldalunkra.

Cookie-k: További információkért kérjük, tekintse meg COOKIE-K KEZELÉSE oldalunkat.

Hogyan óvjuk az adatokat?


Amennyiben az információ védelme kívánatos - mint például hitelkártyához kapcsolódó adatok esetén -, Secure Socket Layer (SSL) technológián alapuló titkosító megoldást alkalmazunk.

Online nyereményjátékok


Amennyiben Ön az ezen a weboldalon ajánlott bármilyen versenyben vagy nyereményjátékban részt vesz, a részvétel során bizonyos személyes információk megadására kérhetjük, hogy szükség esetén értesíteni tudjuk. Minden verseny, illetve nyereményjáték részvételi feltételeit és szabályait a szükséges időben közzétesszük. Ezen részvételi feltételek, szabályok az egyes versenyek és nyereményjátékok esetében különbözőek lehetnek. Amennyiben egy verseny vagy nyereményjáték valamelyik díját harmadik fél ajánlja fel, előfordulhat, hogy az említett információkat az adott harmadik félnek át kell adnunk, hogy lehetővé tegyük az adott díj átadását.

Online kérdőívek


Amennyiben Ön részt vesz az ezen a weboldalon megjelenő bármilyen online kérdőív kitöltésében, a részvétel során bizonyos személyes információk megadására kérhetjük: például olyan demográfiai adatok megadására, mint az életkora és/vagy hozzávetőleges jövelelmének nagysága. Ön tetszése szerint megadhatja az összes ilyen információt, vagy akár egyiket sem. Az ilyen kérdőívek eredményei jelenthetnek alapot ezen weboldal szolgáltatásainak és használhatóságának fejlesztésére.